Известие

Collapse
No announcement yet.

Търся къде се намира термопрекъсвача на релето на вентилатора на парното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Търся къде се намира термопрекъсвача на релето на вентилатора на парното

Колеги, да ви питам къде се намира термопрекъсвача на релето на вентилатора на парното , става въпрос за това реле което е в купето на колата а до него се намира вентилатора , знам че има термопрекъсвач но къде се намира това е което ви питам , благодаря предварително на всички които откликнат на моя призив
    Last edited by spe4elist; d.m.y г., 17:29.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD ''98 ( 140 k.c.)

Какво имаш предвид под термопрекъсвач? Това което изключва вентилатора като направи някакви градуси ли, или термичната защита на вентилатора?
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

това което да каже на вентилатора да спре след като я угася има нещо като защита сигурно и също така е нещо което пречи да управлявам степените на парното , като искам изрично да уточня че релето ми е здраво

Comment

В краката на пасажера и нагоре, в него влиза букса с 3-4 кабела по спомен, овално черно нещо - 10 санти, държи се от 2 винтчета, има 4 метални ребра като го извадиш.....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Точно под врътката за парното(врътката на температурата) има едни дупчици и зад централната конзола има едно малко моторче с термосъпротивление (поне на това ми прилича) което вероятно следи за темп в купето.
          Другата подобна дивотия е както каза Ферариста в краката на пасажера.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Ето пикчър....
            Attached Files
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
              Точно под врътката за парното(врътката на температурата) има едни дупчици и зад централната конзола има едно малко моторче с термосъпротивление (поне на това ми прилича) което вероятно следи за темп в купето.
              Другата подобна дивотия е както каза Ферариста в краката на пасажера.
              Много ти благодаря колега утре се заемам да го оправя сештам се какво представлява и после ще споделя за резултата , иначе колегата ФЕРАРИСТ му изказвам благодарност за снимката но това вече съм го проверил

Comment

Колега, гледам и в друга тема беше писал за някакъв "термопрекъсвач"...
                На тази кола термопрекъсвача, както ти го наричаш(обикновено се казва ТЕРМОЗАЩИТА) се намира в електрония регулатор на оборотите(който Ферариста ти е снимал) и няма нищо общо с това, че не ти спира вентилатора на парното като изключиш контакта.
                Причината за твоя дефект е май,... една възможна(ако всичко е така,както го описваш). Залепнали и/или нагорели контакти на релето което захранва(подава плюс на оранжевия кабел) електромотора в купето.
                Лошото е,че нямам спомен къде се намира...
                Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 00:33.
                Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

колеги днеска ходих пак да ми замерят релето и се указа че пак са ми изгорели двата транзистора в релето и вече чудя защо така ми изгарят транзисторите със самото му включване на релето

Comment

Първоначално публикувано от stif_mmm Покажи съобщение
                    колеги днеска ходих пак да ми замерят релето и се указа че пак са ми изгорели двата транзистора в релето и вече чудя защо така ми изгарят транзисторите със самото му включване на релето
                    Защото се товарят,трябва да смениш релето и си ок.
                    0888515205

Comment

Товарят се от дефектен електромотор или затлачен поленов филтър...
                      Всъщност нали този блок на друга кола е работил? Поне така си спомням, че го четох някъде...
                      Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                        Товарят се от дефектен електромотор или затлачен поленов филтър...
                        Всъщност нали този блок на друга кола е работил? Поне така си спомням, че го четох някъде...
                        Електромотора е добре проверен ,но филтъра не е сменян но може ли толкожа бързо да гори транзистора за има няма 15-30 секунди

Comment

Не, не може. В крайна сметка този регулатор ремонтиран ли е или не?
                          Ако ДА с какви транзисторИ сменихте оригиналните?
                          Ако са икономисани 5-6лв. и сте взели евтини заместители, може от това да горят.
                          Успех.

Comment

Що не вземеш от някой морга друг регулатор, може наистина да е от самите транзистори, ако не са добре подбрани по параметри.

Comment

Колеги, сегашните транзистори са марка IRFZ44N , а доколкото се сещам оргигиналните бяха IRFZ44 и се чудя има ли разлика ?

Comment

Working...
                              X